Business Hi-Tech

Guvernul va publica online numele, prenumele, funcţia şi salariile tuturor angajaţilor la stat

Radu Puchiu (st.) şi Cristian Botan

Radu Puchiu (st.) şi Cristian Botan

Autor: Adrian Seceleanu

23.01.2013, 12:39 810
 

Guvernul României are în plan să lanseze un site web pe care va publica numele, prenumele şi salariile tuturor angajaţilor plătiţi din bani publici, a declarat în cadrul unei dezbateri privind datele deschise, orgnizată de Fundaţia Soroş, Cristian Botan, consilier al primului ministru Victor Ponta.

Vom publica lista completă a salariilor şi a angajaţilor, nu ne limităm la oamenii din Palatul Victoria. Lista va include şi personalul contractual, tot ceea ce înseamnă oameni plătiţi din bani publici, a declarat Botan.

Nu va costa nici 500 de milioane de euro, nici 12 milioane de euro, nici 1 milion de euro, a precizat şi Radu Puchiu, consilier al premierului Victor Ponta.
Iniţial, site-ul va lista toţi oamenii angajaţi în sistemul public - cu nume, prenume, funcţie, instituţie, iar intenţia executivului este ca acesta să devină disponibil până la finele lunii martie. Consilierii premierului nu au precizat care este termenul la care site-ul va lista şi veniturile tuturor oamenilor platiţi din bani publici.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO