Business Hi-Tech

HeadHunting IT: „Este o perioadă cruntă pe piaţa de recrutare în IT, deşi salariile depăşesc 2.000 euro/lună“

Răzvan Rada

Răzvan Rada

Autor: Roxana Rosu

02.08.2016, 00:07 5092
Piaţa de IT trece printr-o criză în ceea ce priveşte recrutarea, ultimele luni fiind extrem de dificile pentru companii din acest punct de vedere, în condiţiile în care, în ge­neral, salariul unui programator va­riază între 2.000 şi 4.000 de euro net pe lună, potrivit repre­zen­tanţilor HeadHunting IT, compania locală specializată în recru­tare pe domeniul IT.

„Este o perioadă crun­tă pentru re­crutarea în IT. Se prefigurează o criză a forţei de muncă, dacă ne uităm la ultimele 3-4 luni. Am vorbit cu clienţi mari şi lunile mai-iulie au fost cele mai grele pentru recrutare comparativ cu anii trecuţi“, a spus la ZF Live Răzvan Rada, general ma­nager în cadrul HeadHunting IT.

El a adăugat că pentru a susţine creş­terea din acest sector România tre­buie să găsească rapid soluţii de re­cru­tare, având în vedere că, demo­gra­fic, numărul de absolvenţi nu va pu­tea creşte semnificativ pe termen lung.

„Este o criză majoră mai ales în Bucureşti. În Capitală sunt 2.100 de absolvenţi pe zona IT, iar în Cluj 1.700. Dar cele două pieţe nu sunt com­parabile. În Bucureşti sunt 45-50.000 de an­gajaţi, mii de firme, iar în Cluj sunt 10.000 de angajaţi. Şi la Cluj devin lucrurile mai dificile, dar nu se compară cu Bucureştiul.“

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO