Business Hi-Tech

Hemoragie la varf la RCS&RDS. Teszari pierde oameni cheie

Teszari pierde oameni-cheie de la RCS&RDS

Zoltan Teszari, proprietarul RCS&RDS, unul dintre cei mai discreti oameni de afaceri din Romania

18.03.2009, 19:09 603

Ovidiu Ghiman, 31 de ani, omul care a condus in ultimii cinci ani ofensiva comerciala agresiva a RCS&RDS pentru achizitia de clienti, a plecat din companie pe o functie de top-management la compania rivala Romtelecom, unde va lucra in subordinea directorului general Yorgos Ioannidis. Ghiman ocupa de la inceputul acestei luni functia de director pentru strategie si dezvoltarea afacerii in cadrul celui mai mare operator de telefonie fixa de pe piata locala, care este controlat de grupurile OTE si Deutsche Telekom.

ZF a scris in premiera despre discutiile dintre Romtelecom si Ghiman in editia din 30 ianuarie. Ovidiu Ghiman lucra pentru operatorul controlat de Zoltan Teszari din 1998. Dupa ce a promovat in functia de director comercial in 2004, el raspundea de vanzari, relatiile cu clientii si operatiunile comerciale, fiind astfel unul dintre cei mai importanti 15 oameni din echipa de conducere a RCS&RDS.
Odata cu avansarea in ierarhia RCS&RDS, Ovidiu Ghiman a primit, ca si directorul de dezvoltare Valentin Popoviciu, un pachet de 0,4% din actiunile RCS&RDS, care are o valoare de piata de peste 3 mil. euro. Anul trecut, ZF si casa de investitii Capital Partners au evaluat RCS&RDS la 790 mil. euro.
Pana la inchiderea editiei, Ghiman nu a putut fi contactat pentru a preciza daca a vandut sau nu pachetul de 0,4% din actiunile RCS&RDS inainte de a pleca la Romtelecom. Ultimele date de la Registrul Comertului arata ca Ghiman este in continuare listat intre actionarii RCS&RDS.
Pe langa Ghiman, de la RCS&RDS au mai plecat in ultimul an mai multi manageri din nivelurile trei si patru de management. Unul dintre ei este Razvan Agrosoaie, care a fost recrutat de UPC Romania, al doilea mare operator de cablu TV din Romania, pe pozitia de director de vanzari.
 
 
 
 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO