Business Hi-Tech

HMD Global a obţinut o finanţare de 100 mil. $ pentru a livra mai multe telefoane Nokia pe piaţă

HMD Global a obţinut o finanţare de 100 mil. $ pentru a...

Autor: Ioana Nita

22.05.2018, 00:00 349

HMD Global, compania finlandeză care a readus pe piaţă brandul istoric de telefoane mobile Nokia, a reuşit să atragă o finanţare de 100 milioane dolari pentru a putea produce şi livra mai multe telefoane pe piaţă, scrie portalul Techcrunch.com.

Runda de investíţii a fost condusă de subsidiara Alpha Ginko a fondului Ginko Ventures, finanţarea primită majorând evaluarea companiei la peste un miliard de dolari. Investiţia de 100 milioane de dolari obţinută va fi alocată pentru intrarea „mai agresivă“ pe piaţă şi pentru extinderea canalelor de distribuţie pe pieţele strategice, continuând totodată să şi inoveze, acesta fiind unul dintre cele mai importante aspecte pentru utilizatori.

În februarie anula cesta, HMD Global a anunţat lansarea a 5 modele noi de telefoane, dintre care 4 smartphone-uri – Nokia 1, Nokia 6, Nokia 7 Plus, Nokia 8 Scirocco şi un model „feature smart“ – 8110. Compania încearcă astfel să îmbine inovaţia cu stilul „retro“, readucând la viaţă cele mai populare modele Nokia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO