Business Hi-Tech

Hossu, WFS: Fondurile europene dedicate IT&C până în 2020 - 532 mil. euro

Bogdan Hossu, director general Wise Finance Solutions

Bogdan Hossu, director general Wise Finance Solutions

Autor: Adrian Seceleanu

10.02.2015, 00:02 1666

Companiile private şi instituţiile publice au la dispoziţie în exerciţiul financiar 2014-2020 fonduri de 532 mil. euro pentru proiecte de IT&C în cadrul axei prioritare doi, Tehnologia Informaţiei şi Comunicaţiilor pentru o economie digitală competitivă, care au ca scop sprijinirea dezvoltării unor game de produse/servicii TIC cu aplicabilitate în restul economiei pentru integrarea pe verticală a soluţiilor TIC şi sprijinirea proiectelor strategice inovatoare cu impact asupra dezvoltării întregii industrii de TIC la nivel naţional sau internaţional.

„Celelalte priorităţi de investiţii şi acţiuni din cadrul  axei prioritare se adresează preponderent autorităţilor administraţiei publice cu responsabilitate în domeniul TIC,  în domeniul securităţii cibernetice, în domeniul educaţiei, sănătăţii, culturii şi incluziunii sociale şi altor autorităţi publice cu atribuţii în reglementarea în domeniul comunicaţiilor, protecţia consumatorului, supravegherea prelucrării datelor cu caracter personal”, a declarat pentru ZF Bogdan Hossu, director general al companiei de consultanţă în fonduri europene Wise Finance Solutions (WFS).

Accesul la fondurile europene s-ar putea simplifica odată cu reducerea documentaţiei necesare în noul exerciţiu financiar, a adăugat Hossu. „Documentaţia pentru proiectele europene se va simplifica, conform variantelor consultative ale ghidurilor publicate până în acest moment.

 Alături de toţi clienţii firmei, ne dorim acest lucru deoarece documentaţia stufoasă a fost mereu o problemă pentru beneficiarii fondurilor europene”. Proprietarul Wise Finance Solutions a adăugat că în trecut aprobarea greoaie a finanţărilor a fost una dintre cele mai mari probleme pentru proiectele cu specific IT&C.

„Pentru proiectele IT&C sunt acum mai multe oportunităţi de finanţare ceea ce favorizează dezvoltarea optimă a acestui sector. Principalele probleme de care s-au lovit beneficiarii în trecut au fost aprobările târzii care făceau irelevantă finanţarea având în vedere progresul foarte rapid al acestui domeniu. Sperăm ca datorită simplificării procedurilor perioada de aşteptare să fie mai scurtă”.

Hossu afirmă că firma are în derulare pe anul 2015 proiecte de peste 100 milioane euro, proiecte ce ţin în mare parte de sectorul productiv şi industrial dar şi de domeniul cercetare-dezvoltare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO