Business Hi-Tech

HP cumpara Palm, producator american de telefoane mobile, cu 1,2 miliarde de dolari

29.04.2010, 11:47 34

Hewlett-Packard (HP), cel mai mare producator de PC-uri dinlume, a cumparat producatorul american de telefoane mobile Palm cu1,2 miliarde de dolari, ceea ca va inseamna intrarea HP incompetitie directa cu principalii producatori de smartphone-uri dinlume, relateaza Bloomberg.

In urma tranzactiei, actionarii Palm vor primi 5,7 dolari pentrufiecare actiune, cu 23% mai mult decat pretul de pe bursa.Elevation Partners LP, cel mai mare investitor al Palm, va primi485 de milioane de dolari pentru pachetul sau de actiuni, potrivitreprezentantilor HP.

Prin cumpararea Palm, HP intra in competitie directa cu Nokia, celmai mare producator de telefoane mobile din lume, dar si cuResearch in Motion (producatorul BlackBerry) sau Apple (caredezvolta iPhone).

"Aceasta este o incercare cu risc minim pentru HP de a intra pepiata smartphone-urilor", a declarat analistul Brian Alexander, dela compania de cercetare Raymond James & Associates, citat deBloomberg.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO