Business Hi-Tech

HP îşi va plăti cu 53 de milioane de dolari noul şef în următorii trei ani

Autor: Magraon Andreea

03.10.2010, 23:53 23

Leo Apotheker, noul CEO al Hewlett-Packard (HP), cea mai marecompanie de IT din lume, va primit un salariu de 52 de milioane dedolari în următorii trei ani, relatează cotidianul american TheWall Street Journal. Pachetul salarial este mult mai mare decât celal fostulul şef al HP, Mark Hurd, care a demisionat în urmă cu douăluni în urma unui scandal sexual.El a primit 32 de milioane dedolari în ultimii cinci ani.

Directorul HP va primi un salariu de bază de 1,2 milioane de dolarişi un bonus de până la 6 milioane de dolari, comparativ cu salariulde 1,4 milioane de dolari şi bonsul maxim de 8,4 milioane de dolarial predecesorului său. Leo Apotheker, fost CEO al SAP, cel mai mareproducător de soft pentru mediul de business, a fost numit înfuncţie săptămâna trecută. El a demisionat în februarie din funcţiade CEO al SAP, după 20 de ani în cadrul companiei, după cecontractul său nu a fost reînoit pe fondul rezultatelor financiareslabe ale producătorului de soft.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO