Business Hi-Tech

HP: O vânzare a diviziei de PC-uri către Acer sau Lenovo nu e viabilă

Autor: Ştefan Vrabie

31.08.2011, 00:00 183

Divizia de PC-uri a companiei americane Hewlett-Packard, una dintre cele mai mari companii de tehnologie din lume, îşi va menţine poziţia sa de lider pe piaţa mondială de PC-uri chiar şi dacă s-ar separa de HP, a declarat Todd Bradley, directorul diviziei PC, citat de agenţia de presă Reuters.

Separarea Personal Systems Group (PSG) va aduce cea mai bună valoare pentru acţionarii HP, inclusiv printr-o reducere a taxelor plătite de firmă, potrivit oficialilor companiei. HP a şocat pieţele atunci când a anunţat acum două săptămâni că plănuieşte să separe sau să vândă divizia de PC-uri, ca parte a unei serii de mişcări de a se îndepărta de piaţa de consum, inclusiv să închidă divizia de tablete TouchPad.

Vânzarea PSG unui rival precum compania taiwaneză Acer, care a achiziţionat producătorul de PC-uri Gateway în 2007, sau compania chineză Lenovo, care a achiziţionat în 2004 divizia de PC-uri de la IBM, nu este o alternativă pe care compania şi-o doreşte, conform lui Bradley. "Aş spune doar că cifrele nu arată că această strategie ar funcţiona", a spus el, citând pierderile trimestriale înregistrate pentru prima dată de Acer săptămâna trecută.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO