Business Hi-Tech

Impreuna cu Zapp, veniturile Cosmote au crescut cu 13%, la 114,8 mil. euro. Baza de clienti a ajuns la 7,2 milioane

12.05.2010, 11:59 22

Cosmote, numarul trei pe piata locala de telefonie mobila, ainclus pentru prima data in raportari veniturile si baza de clientia Zapp astfel ca datele pe primul trimestru din 2010 arata cresterisemnificative fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Veniturile Cosmote si Zapp au fost in T1 de 114,8 mil. euro, increstere cu 13,3% fata de anul precedent. Compania nu precizeazainsa care a fost contributia Cosmote si care a fost contributiaZapp la aceste venituri.

Profitul operational in T1 a fost de 6,6 mil. euro, in scadere cu56% fata de anul precedent, rezultatul fiind influentat negativ deconsolidarea datelor financiare ale Zapp. "Fara Zapp, scadereaprofitului ar fi fost de numai 27%", potrivit raportului OTE,actionarul majoritar.

Baza de clienti a ajuns la 7,154 milioane de clienti, dintre care1,5 milioane sunt abonati. Cifrele includ si clientii Zapp. Numarultotal de utilizatori a avansat cu 17% fata de anul precedent.Grupul OTE nu a precizat care este contributia Zapp la baza declienti a Cosmote. La jumatatea anului trecut Zapp avea putin peste370.000 de clienti.


Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO