În marş forţat. Retailerul eMAG vrea să depăşească 7.000 de comercianţi care vând pe platforma marketplace, de 4.000 în prezent

27 iul 2017 Autor: Ioana Nita

eMAG, cel mai mare retailer online de pe piaţa locală, are în plan să ajungă la finalul acestui an la peste 7.000 de firme care să-şi comercializeze produsele prin intermediul platformei de tip marketplace.

„În prezent avem mai mult de 4.000 de vânzători. Am terminat anul 2016 cu peste 2.300 de vânzători. Până la final de an continuă implementarea programului de creş­tere accelerată lansat în ianuarie 2017 şi dorim să ajungem la 7.000 de vânzători pe eMAG Marketplace“, a declarat pentru ZF Florin Filote, directorul di­vi­ziei care se ocupă de plat­forma marketplace în cadrul eMAG.

Anul trecut , numărul de magazine partenere eMAG s-a dublat la peste 2.000, vânzările generate de acestea reprezentând 19% din totalul comen­zilor făcute pe site.

„Anul acesta estimăm că vom genera vânzări de peste 800 de milioane de lei pentru comercianţii din market­place. Astfel, estimăm că vânzările din platformă  ar putea ajunge la circa 29% din vânzările totale generate de eMAG“, a precizat el.

Compania Dante International, care administrează magazinul online eMAG, a înregistrat anul trecut o creştere de 45,4% a cifrei de afaceri, până la 2,472 miliarde de lei (550,6 de milioane de euro).

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 27.07.2017

 
Cuvinte cheie:
Retailer
, eMAG
, comercianti
, platforma
, marketplace
, online
, comercializare
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide