Business Hi-Tech

În România scandalul Note 7 nici nu a apucat să se aprindă: Samsung a vândut sub 500 de unităţi

În România scandalul Note 7 nici nu a apucat să se...

Autor: Ioana Nita, Adrian Seceleanu

19.10.2016, 07:00 778

Sistarea producţiei şi retragerea de pe piaţă a smartphone-urilor Galaxy Note 7 la două luni de la lansarea pe piaţă din cauza riscului ca telefoanele să ia foc, un scandal care a şters aproape 20 de miliarde de dolari din valoarea de piaţă a gigantului sud-coreean, au avut un impact limitat pe piaţa din România, în condiţiile în care compania a comercializat pe plan local mai puţin de 500 de unităţi în scurta perioadă în care terminalul a fost disponibil, au declarat pentru ZF mai multe surse de pe piaţa locală de telecomunicaţii.

„Samsung a vândut sub 500 de unităţi de Note 7 în România, cu tot cu cele câteva zeci de unităţi care au ajuns pe piaţa locală prin alte canale decât cele oficiale“, a declarat pentru ZF o sursă familiară cu cifrele de vânzări ale Samsung în România.

Pe de altă parte, unul dintre cei mai mari trei jucători de pe piaţa locală de telefonie mobilă vânduse în septembrie mai puţin de 40 de unităţi, iar numărul total de terminale Note 7 conectate la reţea (cumpărate şi din alte surse decât magazinele operatorului) era mai mic de 150, conform datelor obţinute de ZF de pe piaţa de comunicaţii. „În reţea se vedeau la nivelul lunii septembrie mai puţin de 150 de modele Note 7“, conform sursei menţionate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO