Business Hi-Tech

În T3 Orange a depăşit pentru prima dată Telekom, dar la nouă luni nemţii păstrează primul loc în faţa francezilor

În T3 Orange a depăşit pentru prima dată Telekom, dar...

Autor: Adrian Seceleanu

09.11.2015, 00:08 16057

În joc sunt 3,5 miliarde de euro într-un an, bani pentru care se bat cinci grupuri mari, patru străine şi unu românesc.

Orange, cel mai mare operator de telefonie mobilă de pe piaţa locală de telecom, a avut pentru prima oară, în al treilea trimestru din acest an, venituri totale mai mari decât întreg grupul de comunicaţii fixe şi mobile Telekom, arată datele financiare publicate de giganţii Orange (Franţa) şi Deutsche Telekom (Germania).

Subsidiara grupului francez a depăşit în al treilea trimestru din acest an veniturile raportate de grupul Telekom cu 4 milioane de euro, afişând în­ca­sări de 243 mil. euro. Grupul Tele­kom avea în faţa Orange un avans de 20-30 mil. euro, însă acesta s-a diluat ac­ce­lerat în acest an: în al doilea trimestru „avantajul“ Telekom a scăzut pentru prima oară sub 10 mil. euro, iar în al treilea trimestru echipa condusă de Jean Francois Fallacher a depăşit-o pentru prima oară pe cea condusă de Nikolai Beckers. Diferenţa apare în cazul veniturilor totale, care includ şi vânzările de telefoane, tablete şi alte echipamente.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO