Business Hi-Tech

Încă un gigant mondial vine în România. Producătorul de camere video GoPro va deschide birouri la Bucureşti. Din 8 martie încep recrutările

Autor: Departamentul Economic

27.02.2017, 11:53 81533

Producătorul de camere video GoPro va dechide un birou în Bucureşti, care se va concentra pe inginerie software, inclusiv pe dezvoltarea platformelor sale web şi comerţ electronic, compania propunându-şi să creeze până la o sută de locuri de muncă în acest an. 

Biroul local GoPro Bucureşti se va deschide oficial la 1 martie. „Pentru GoPro, crearea şi oferirea celor mai bune produse şi servicii din lume este obiectivul principal al companiei, aşadar dezvoltarea echipei noastre de inginerie software într-un epicentru tehnologic internaţional este pe deplin îndreptăţită”, a comentat Joe Bentley, Vice Preşedintele Departamentului de Inginerie din cadrul GoPro.

Compania l-a desemnat pe Ioan Barbulescu ca Director General al GoPro Bucureşti, iar echipa va raporta lui Joe Bentley.

Echipa GoPro Bucureşti va organiza un eveniment de recrutare pentru candidaţii interesaţi, dar şi pentru comunitatea locală interesată de tehnologie, în datele de 8 si 9 martie.

„Decizia de a extinde operaţiunile de inginerie software ale companiei GoPro în Bucureşti se aliniază cu priorităţile noastre pentru 2017: consolidarea operaţiunilor de execuţie şi gestionarea costurilor”, a declarat CJ Prober, Director Operaţiuni în cadrul GoPro. „România este o piaţă ofertantă în zona de resurse umane şi talente care au studiat la universităţi de prestigiu, precum o zona atrăgătoare pentru cele mai cunoscute companii de tehnologie la nivel mondial. Avem ocazia să impulsionăm aceste talente şi să ne concentrăm furnizorii externi de servicii IT şi software într-o echipă la nivel central, care să fie extrem de eficientă.”

GoPro produce camere de luat vederi folosite de cei pasionaţi de sporturi de acţiune, fondată în 2002. În 2015 compania a vut venituri de 1,6 miliarde de dolari şi un profit de peste 36 de milioane de dolari. Compania are circa 1.500 de angajaţi.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO