Business Hi-Tech

Infineon: avem 160 de angajati la centrul din Bucuresti

01.12.2008, 18:08 177

Producatorul german de semiconductoare Infineon a ajuns la un numar de 160 de ingineri angajati la centrul de dezvoltare deschis in Bucuresti in urma cu aproape trei ani. La sfarsitul anului 2005, compania avea 50 de angajati.

Investitiile totale ale companiei germane in deschiderea centrului din Capitala s-au ridicat la aproximativ 10 milioane de euro.
Angajatii din Romania lucreaza la dezvoltarea unor semiconductoare "inteligente", care sunt utilizate in aplicatii destinate automobilelor si din industrie. Cipurile realizate de catre Infineon sunt utilizate, spre exemplu, la fabricarea de senzori pentru indicarea presiunii in pneuri, airbag-uri si sisteme de acces fara cheie.
Compania a raportat in anul financiar 2007, incheiat in septembrie, vanzari in valoare de 7,7 miliarde de euro, suma care include si vanzarile diviziei Qimonda in valoare de 3,6 miliarde de euro, si are 43.000 de angajati la nivel mondial.
Divizia Qimonda a Infineon se confrunta cu probleme financiare, compania anuntand ca are nevoie de un investitor pentru a nu ramane fara cash in primele trei luni din 2009.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO