Business Hi-Tech

Integratorul IT austriac S&T şi-a răscumpărat acţiunile de la QBS pentru subsidiara locală

Integratorul IT austriac S&T şi-a răscumpărat...

Autor: Ioana Nita

12.06.2018, 00:00 428

Compania de origine austriacă S&T AG, specializată în integrarea de sisteme şi soluţii IT&C, şi-a răscumpărat 30% din acţiunile deţinute de Quality Business Solutions SRL (QBS) în cadrul subsidiarei sale locale - S&T România SRL.

Astfel, S&T AG a redevenit unicul acţionar în cadrul S&T România SRL. Compania QBS este deţinută integral de antreprenorul român Octavian Nicolau. S&T România este unul dintre cei mai mari integratori de soluţii IT&C de pe piaţa locală, anul trecut afacerile acestuia ridicându-se la aproape 135 milioane lei (29,5 milioane euro), în creştere cu 7,3% faţă de 2016. Compania a înregistrat însă pierderi anul trecut pe plan local, acestea ajungând la circa 960.000 lei (210.000 euro), conform datelor înregistrate la Ministerul de Finanţe.

„Răscumpărarea acţiunilor din filiala noastră din România face parte din planurile ambiţioase ale Grupului S&T pentru următorii ani. Această schimbare a fost planificată de ceva timp”, a declarat Peter Sturz, directorul de operaţiuni al S&T AG. În luna martie a acestui an, conducerea operaţiunilor locale a fost preluată de Nicoleta Macovei. Obiectivul acesteia este dezvoltarea pas cu pas a acestei companii într-unul dintre cei mai importanţi integratori de sisteme informatice din România. În medie, S&T România a avut anul trecut 156 de angajaţi, cu 15 mai mulţi comparativ cu 2016.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO