Business Hi-Tech

Integratorul IT ETA2U din Timişoara: Mizăm pe o creştere a afacerilor de 10% anul acesta. Pe termen lung creşterea va veni din inovaţie. "În urmă cu 4 ani, am înfiinţat un centru de dezvoltare care acum lucrează la soluţii Internet of Things."

Stelian Câmpianu, directorul executiv al ETA2U: „Deşi mixul de soluţii şi servicii din cadrul diviziei de imprimare şi printare s-a schimbat, aceasta a crescut şi şi-a păstrat aceeaşi pondere în total afaceri“

Stelian Câmpianu, directorul executiv al ETA2U: „Deşi mixul de soluţii şi servicii din cadrul diviziei de imprimare şi printare s-a schimbat, aceasta a crescut şi şi-a păstrat aceeaşi pondere în total afaceri“

Autor: Ioana Nita

18.05.2017, 00:07 373

Integratorul IT a înfiinţat în urmă cu patru ani un centru de cercetare-dezvoltare, care în prezent lucrează la dezvoltarea şi testarea unor soluţii de tip Internet of Things (IoT).

Compania timişoreană ETA2U, cel mai mare integrator IT din a­fara Bucureştiului, şi-a bugetat pen­tru anul în curs o creştere a­nuală de 10% a afacerilor, a­ceas­ta urmând să ajungă astfel la peste 180 mi­­lioane de lei. Estimarea de creştere se bazează pe proiectele aflate în derulare, precum şi pe cele care urmează a fi începute pe parcursul anului. „Pentru anul acesta ne-am propus o creştere a afacerilor de 10% care se bazează pe proiectele actuale şi pe cele pe care le avem în discuţie în prezent. În România IT-ul a fost considerat până de curând ca un centru de cost, nu ca o investíţie, însă lucrurile încep să se schimbe. Am văzut companii româneşti care au început să investească serios în partea de tehnologie”, a declarat pentru ZF Stelian Câmpianu, directorul executiv al ETA2U. În primele trei luni ale anului, compania a reuşit să menţină creşterea la ritmul de anul trecut. În 2016, integratorul IT din Timişoara a înregistrat o cifră de afaceri netă de 165 mi­lioane lei (36,7 milioane euro), în creştere cu 7,6% faţă de anul anterior, conform datelor raportate la Ministerul de Finanţe. Circa 85% din afacerile ETA2U sunt generate de proiectele realizate pentru mediul privat, în principal pentru multinaţionalele prezente pe plan local. Dintre acestea, majoritatea provin din industria producătoare, urmate de companiile de utilităţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO