Business Hi-Tech

Intel a ajuns la 350 angajaţi, după ce a finalizat un centru de cercetare-dezvoltare

Intel a ajuns la 350 angajaţi, după ce a finalizat un centru de cercetare-dezvoltare

Autor: Adrian Dumitrache, Alexandru Moise - Mediafax

02.03.2012, 00:00 486

Intel a ajuns la aproximativ 350 de angajaţi în România, de la 10 în urmă cu doi ani, evoluţie susţinută şi de finalizarea centrului de cercetare şi dezvoltare în domeniul aplicaţiilor software, a cărui dezvoltare a început în noiembrie 2010 şi a necesitat investiţii de câteva milioane de euro. La inaugurarea oficială a centrului, denumit Intel România Software Development Center (IRSDC), au participat premierul Mihai Răzvan Ungureanu, ministrul comunicaţiilor Răzvan Mustea şi ambasadorul Statelor Unite ale Americii Mark Gitenstein. Cu o suprafaţă totală de 3.700 metri pătraţi, IRSDC îşi propune să ajungă la 180 de angajaţi. În prezent în centru lucrează 80 de persoane.

Valoarea totală a investiţiei în IRSDC se ridică la mai multe milioane de dolari. Finalizarea IRSDC ridică la aproximativ 350 numărul total de locuri de muncă pe care Intel le-a creat în România, cea mai mare parte a angajaţilor fiind ingineri cu pregătire superioară, care lucrează în cercetare-dezvoltare în domeniul software. Pe lângă noul centru R&D din Bucureşti, alte facilităţi ale Intel în România sunt biroul local pentru vânzări şi marketing, filiala locală a companiei Wind River, precum şi filiala locală Telmap, ambele controlate de compania americană.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO