Business Hi-Tech

Internet Explorer 9 vine cu accelerare hardware completă

Autor: Ştefan Vrabie

17.03.2011, 16:33 110

Compania Microsoft, cel mai importantproducător software din lume, a lansat luni noul browser InternetExplorer 9. Noua variantă a IE dispune de mai multe caracteristiciprecum interfaţă uşor de utilizat, fiabilitate sau securitatesporită.

Conform testelor făcute cu Kraken şi SunSpider de site-ultechRadar, noul browser stă cel mai bine lacapitolul viteză şi performanţe. Acestea sunt posibile datoritănoului motor care stă la baza IE9, ce permiteafişarea paginilor web cu conţinut mare în imagini sau video, prinaccelerare hardware atât a plăcilor grafice cât şi aprocesorului.

IE9 măreşte în primă fază redarea de conţinut, folosindu-se desubsistemele Direct2D şi DirectWrite ale Windows-ului. Acest lucrufăcut cu ajutorul procesorului grafic al calculatoruluiîmbunătăţeşte performanţele de afişare a elementelor comune dinlimbajul HTML: text, fundaluri sau margini. Pentrucomponente ale paginilor (formate SVG, SWF, MOV etc.), browserul vafolosi Direct3D, oferind capacitatea de a redaimagini bitmap de calitate înaltă la o viteză mare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO