Business Hi-Tech

Internetul a ridicat telecomul în trimestrul 4

Internetul a ridicat telecomul în trimestrul 4

Autor: Adrian Seceleanu

06.03.2014, 23:05 716
Toţi marii jucători de pe piaţa locală de comunicaţii au înregistrat în ultimul trimestru din 2013 creşteri ale veniturilor, iar evoluţia explozivă a cererii pentru serviciile de internet a jucat un rol cheie în această evoluţie, arată datele financiare publicate de Orange, Vodafone, şi grupul Cosmote / Romtelecom.

Traficul de date mobile a crescut cu 47% în trim. 4, iar la nivelul anului trecut vânzările de smartphone-uri s-au dublat, au spus oficialii Orange, liderul pieţei mobile, ale cărui venituri au avansat cu aproape 5%.

„Traficul total de date s-a intensificat cu peste 90%, ceea ce a condus implicit şi la creşterea veniturilor din serviciile de date, cu aproximativ 40% în trim. 4 2013 faţă de trim. 4 2012“, au precizat pentru ZF oficialii Cosmote, care a raportat venituri mai mari cu 8,1%.

Şi la compania soră Romtelecom, care a avut venituri mai mari cu aproape 9%, numărul de clienţi la net a crescut cu 5%, la 1,25 milioane.

Veniturile din date mobile au crescut cu 22,3% în trim. 4 şi la Vodafone, al doilea jucător de pe piaţa mobilă, potrivit datelor comunicate anterior de companie.

Anul trecut s-au vândut un număr record de tablete şi smartphone-uri, mai exact peste 2 milioane de unităţi

Citiţi mai multe detalii aici

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 07.03.2014

ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Imobiliare şi altele). Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286, tel. mobil: 0766.606.994) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau stefan.paraschiv@m.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO