Business Hi-Tech

Investiţii de 1,5 mil. euro în start-up-urile din IT Marketizator şi SymphoPay

Investiţii de 1,5 mil. euro în start-up-urile din IT...

Autor: Ioana Nita

06.04.2016, 00:07 944

Start-up-urile locale Marketizator şi SymphoPay, care oferă soluţii pentru optimizarea proceselor de mar­ke­ting online, respectiv extinderea funcţiilor furnizate de ter­mi­nalele de plăţi cu cardul (POS) au atras finanţări de 1,5 mil. euro de la fondurile de investiţii Catalyst  România şi Gecad Group.

Marketizator, care a primit o investiţie de 1 mil. euro de la Catalyst  România, va utiliza banii în principal către dezvoltarea platformei IT şi extinderea şi promo­va­rea pe pieţele externe. „Investi­ţia va merge concret în adresarea de noi pieţe internaţionale, în mar­ke­ting şi extinderea echipei de vânzări internaţionale şi în dezvoltarea soluţiei“, a declarat Valentin Radu, CEO şi unul dintre acţionarii Marketizator.

SymphoPay, un start-up local în care cofondator este Daniel Nicolescu, fost director tehnic şi CEO al celui mai mare procesator de plăţi online, lucrează la dezvoltarea unui terminal inteligent de plăţi cu cardul (POS) care să le permită comercianţilor să colecteze şi să analizeze datele despre clienţi şi să lanseze campanii de marketing. Compania a obţinut în două runde o investiţie de 0,5 mil. euro la fondul de investiţii Gecad Group.

Investiţia Gecad Group în SymphoPay îi readuce în ace­eaşi echipă pe trei dintre oamenii care au influenţat semnificativ evoluţia pieţei locale de plăţi online în cadrul companiei Gecad ePayment - Radu Georgescu (fondator), Daniel Nicolescu (director tehnic, de produs şi CEO) şi Carmen Sebe (CEO).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO