Business Hi-Tech

Investiţiile în start-up-urile româneşti hi-tech au accelerat, dar Ungaria sau Polonia încă sunt în faţă

Investiţiile în start-up-urile româneşti hi-tech au...

Autor: Ioana Nita

25.01.2017, 00:07 756

Numărul de tranzacţii din secto­rul hi-tech local a accelerat în ultimii ani, însă valoarea acestora rămâne sensibil mai mică în raport chiar şi cu alte pieţe din regiune, precum Polo­nia sau Ungaria.

Anul trecut valoarea to­tală a investiţiilor în start-up-urile locale hi-tech s-a situat la circa 8 milioane de de euro, potrivit datelor por­talului Dealroom.co, care reu­neşte statistici referitoare la nivelul de finanţare al companiilor din toată Europa, şi ale bazei de date Crunchbase.com.

În total, în ultimii 12 ani, ecosis­te­mul local de start-up-uri a fost finan­ţat cu peste 52 de milioane de euro, su­mă inves­ti­tă în alte ţări într-un singur an sau tri­mestru.

Spre exemplu, anul trecut s-au in­vestit peste 70 de milioane de euro în susţinerea dez­voltării unor noi busi­nessuri din Po­lonia - una dintre cele mai dez­vol­ta­te pieţe de profil din Europa Centrală şi de Est.

Anul trecut, investiţiile în start-up-urile din Ungaria s-au ridicat la peste 10 milioane de euro, în timp ce în Ucraina şi Cehia acestea s-au situat la 8 milioane de euro, res­pectiv 7 milioane de euro.

Şi în Slovenia, ţară mult mai mi­că faţă de România în ceea ce pri­veşte popu­laţia, dar şi numărul de com­panii acti­ve, finanţările noilor busi­nessuri au totalizat 14,5 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO