Business Hi-Tech

Ionuţ Budişteanu, inventator: În România tinerii sunt mai degrabă încurajaţi să devină angajaţi, nu să creeze ceva, să devină antreprenori

Foto: Silviu Matei

Foto: Silviu Matei

Autor: Andrei Cîrchelan

27.10.2014, 15:23 501

Cea mai mare provocare pentru un inventator este transformarea unui prototip într-un model universal, explică inventatorul Ionuţ Budişteanu. Prezent la ZF Digital ’14, el a povestit faptul că, neavând banii necesari pentru achiziţia unui dispozitiv vândut la un preţ de 75.000 de dolari, a construit unul care costă 4.000 de euro.

“Anul trecut am început să lucrez la o maşină fără şofer, cu inteligenţă artificială, dar cea mai mare provocare e să transformi un prototip într-un model industrial”, a spus Budişteanu.

Budişteanu a mai declarat faptul că în România tinerii nu sunt încurajaţi sa pornească iniţiative antreprenoriale, ci să devină angajaţi.

"România e o ţară foarte bine dezvoltată. S-au făcut schimbări foarte mari, dar românii nu au reuşit încă să vadă schimbările. Progresul e enorm în România, dar tinerii au fost încurajaţi mai degrabă să caute un job decât să creeze ceva. Din păcate, România face outsourcing, scrie programe pentru alte companii, iar pentru tineri cea mai mare satisfacţie e să se angajeze la Google."

Citeşte pe ZF Corporate cele mai importante declaraţii făcute de Ionuţ Budişteanu

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO