Business Hi-Tech

iPad2: primele impresii - VIDEO

iPad2: primele impresii

Autor: Radu Racu

03.03.2011, 12:43 69

Reuşeşte noul iPad să se ridice la înălţimeaaşteptărilor? Jurnaliştii britanici de la Metro au reuşit să facă un mini-test dupăconferinşa lansării din San Francisco.


iPad 2 este mai subţire decât iPhone, cu o grosimede doar 8,8 milimetri, şi mai uşor decât precedenta versiune cucirca 15%, ceea ce îl face mai uşor de ţinut într-o singurămână.

Cele două camere dispuse pe ambele părţi ale tabletei vorpermite apeluri video, softul de editare video a fost îmbunătăţit,însă cea mai spectaculoasă aplicaţie în opinia jurnaliştilorbritanici este GarageBand, softul de compunere, editare şiînregistrare a muzicii.

Noul procesor, care se laudă cu o viteză dublă, grafică de nouăori mai rapidă şi acelaşi consum de energie precum procesoarele A4nu a fost testat.

Ce dezamăgeşte?

iPad 2 continuă să sufere la capitolul conexiuneUSB, mai exact nu are un port dedicat, nu deţine un slotpentru card SD, iar sistemul de operare, deşi nueste mai slab decât concurenţa de la Android Honeycomb nici nu vinecu inovaţii. Totodată, deşi reprezentanţii Apple nu au făcutprecizări legate de memoria RAM a tabletei,speculaţiile privind plafonarea la 256 MB - jumătăte dincapacitatea iPhone 4 - sunt o dezamăgire profundă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO