Business Hi-Tech

iPhone 6 şi 6 Plus afectează negativ vânzările de iPad

iPhone 6 şi 6 Plus afectează negativ vânzările de iPad

Autor: Cătălin Niţu

27.11.2014, 21:19 502

În ciuda succesului necontestat al seriei de telefoane iPhone 6, Apple pare să piardă teren în vânzările de tablete. Noua serie de iPad-uri a adus modelele Air 2 şi Mini 3 pe piaţă, însă acestea nu par a fi la fel de râvnite precum generaţiile precedente. Ce-i drept, acestea oferă upgrade-uri minore faţă de ce este deja disponibil, însă un studiu realizat de Pocket susţine că motivul vânzărilor slabe pentru tablete este mărimea noilor telefoane.

Compania a ajuns la această concluzie studiind obiceiurile celor care foloseau întrecut aplicaţia Pocket pe modele mai vechi de iPhone şi pe iPad în paralel. Atunci când deţineau un iPhone 5 sau 5S, raportul de utilizare pentru consumul de conţinut era de 55% pentru iPhone şi 45% pentru iPad. Acest lucru se datora faptului că display-ul mic de pe telefoane nu încuraja cititul pe perioade mari, tableta oferind un mediu mai confortabil de utilizare.

Citiţi articolul integral pe www.go4it.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO