Business Hi-Tech

IPTV de la RCS&RDS: cât costă, în ce oraşe se testează şi ce programe sunt în grilă

31.01.2011, 10:26 15245

Potrivit datelor comunicate de operatorii din call-center-ulRCS&RDS serviciul DigiPlayal companiei a fost lansat, în teste, în oraşele Oradea, Timişoara,Craiova, Iaşi, Galaţi şi Bucureşti.

Testele cu serviciul IPTV nu sunt disponibileîn toate zonele din oraşele menţionate mai sus, potrivit datelorfurnizate de operatorii RCS&RDS, disponibilitatea fiind dictatăîn primul rând de stadiul de dezvoltare al infrastructuriicompaniei. În Bucureşti, spre exemplu, potrivit datelor publicatede unii utilizatori ai companiei pe forumul Softpedia, prioritatear avea abonaţii care locuiesc în zone cu case, undeRCS&RDS şi-a extins recent reţeaua de fibrăoptică.

Operatorii din call-center au răspuns însăfavorabil şi întrebărilor puse de abonaţi ai companiei carelocuiesc la bloc în zone acoperite de RCS&RDS,aşa cum este Şoseaua Mihai Bravu. Clienţii companiei sunt instruiţisă depună cereri pentru instalarea serviciului la casieriilecompaniei. "În cel mult trei zile serviciul IPTV poate fiinstalat", potrivit datelor furnizate de operatorii dincall-center. Pe de altă parte, potrivit mesajelor postate deabonaţi ai RCS&RDS din mai multe localităţiunde serviciul DigiPlay se află în teste, compania instaleazăDigiPlay doar la clienţii care deţintelevizoare HD.

Echipamentele nu sunt livrate prin casierii ci sunt instalateexclusiv de echipele RCS&RDS. Potrivit datelor publicate peinternet de utilizatori care testează deja DigiPlay, grila include113 posturi TV. Clienţii pot achiziţiona şipachete suplimentare de programe, la fel ca în cazul celorlalteplatforme de televiziune, prin cablu sau satelit.

În perioada de teste, clienţii RCS&RDStrebuie să achite doar 10 lei pe lună, chiria pentru decodorulIPTV.

Potrivit speculaţiilor care circulă pe mai multe forumuri de peinternet, printre care şi Softpedia, preţul pachetului de bazăpentru serviciul DigiPlay va fi de 25 de lei (TVA inclusă), câtcostă şi pachetul de bază pentru serviciile de cabluTV analogice sau digitale.

În ceea ce priveşte data lansării unei oferte comerciale pentruplatforma IPTV DigiPlay nuexistă date clare, iar zvonurile care circulă pe piaţă dau catermene "sigure" de lansare şi luna februarie, şi toamna anului2011 şi anul 2012. Reprezentanţii companiei nu au dorit săcomenteze datele care circulă pe piaţă.

Următoarele oraşe în care ar putea fi lansat, în teste,serviciul IPTV sunt Constanţa, Braşov, Sibiu, Cluj, TârguMureş.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO