Business Hi-Tech

iQuest ajunge la 500 de angajaţi după ce mai recrutează încă 100 de oameni în acest an

iQuest ajunge la 500 de angajaţi după ce mai recrutează încă 100 de oameni în acest an

Cornelius Brody, CEO al iQuest: Pentru 2011 prognozaserăm iniţial o creştere a afacerilor de 20-25%, însă am încheiat anul cu plus peste 40%

Autor: Laurentiu Cotu

16.03.2012, 00:04 1144

Dezvoltatorul de soluţii şi servicii customizate de software iQuest va angaja în acest an aproximativ 100 de oameni, majoritatea pentru sediul companiei din Cluj-Napoca, dar şi pentru centrele din Braşov şi Sibiu. iQuest şi-a propus să ajungă până la finele anului la circa 500 de angajaţi în România.

Compania număra la finele anului trecut circa 400 de angajaţi la nivel naţional, cu 76 mai mulţi decât în ianuarie 2010. iQuest a crescut în mod constant numărul de angajaţi, cu o rată anuală cuprinsă între 20% şi 30%. Compania are pe piaţa locală centre de dezvoltare software în Cluj-Napoca, Braşov, Sibiu şi birouri de consultanţă în Bucureşti şi Göteborg.

"Intenţionăm să recrutăm până la 100 de oameni în acest an, în condiţiile în care în 2011 au intrat în echipa noastră circa 76 de noi angajaţi. Dezvoltarea va avea loc unitar, în toate cele trei centre iQuest din ţară, însă cei mai mulţi oameni vor fi recrutaţi pentru sediul din

Cluj-Napoca, unde în prezent lucrează aproximativ 300 de angajaţi", a declarat pentru ZF Transilvania Cornelius Brody, CEO al iQuest. Reprezentanţii companiei spun că vor continua investiţiile în traininguri pentru personal, dar şi în programele dedicate exclusiv studen­ţilor şi masteranzilor de profil tehnic.

"Vom continua programul iQuest University care se desfăşoară în prezent în toate centrele noastre Ne dorim să atragem ingineri seniori, însă vom căuta în continuare oameni talentaţi, indiferent de nivelul de experienţă acumulat anterior", a spus Brody. iQuest a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 16 mil. euro, în creştere cu peste 40% faţă de rezultatul raportat în anul anterior. Circa 94% din business a fost realizat pe piaţa vest europeană, însă compania a înregistrat o evoluţie pozitivă şi la nivel local, unde iQuest şi-a adăugat în portofoliu 11 noi clienţi. Compania estimează pentru acest an o creştere a cifrei de afaceri cu 20%, la peste 19 mil. euro

"Lucrăm cu 15-20 de clienţi mari şi creştem în acelaşi timp cu ei. Pentru 2011 prognozase­răm iniţial o creştere a afacerilor de 20-25%, însă am încheiat anul cu plus peste 40%. Prefe­răm să fim în continuare precauţi în prognoze, astfel că pentru acest an ne aşteptăm la o creştere de 20% a afacerilor, bazându-ne pe ace­eaşi abordare a pieţei", a precizat Brody.

Printre clienţii pentru care iQuest livrează soluţii şi servicii customizate de software se numără companii de renume precum Roche, Vodafone, Puma, Financial Times sau Virgin Atlantic Airlines. Clienţii externi ai iQuest din industriile de telecom şi life sciences au înregistrat anul trecut cele mai mari ponderi în business, în timp ce clienţii autohtoni au contribut cu aproximativ 1 mil. euro la cifra de afaceri a companiei. Printre soluţiile iQuest livrate anul trecut pe plan local se numără "speak to me", o aplicaţie de text-to-speach, adresată în special sectorului public.

La nivelul pieţei, atât pe plan intern, cât şi extern, reprezentanţii iQuest apreciază că, din ce în ce mai mulţi clienţi încep să examineze critic conceptul de offshoring, uitându-se tot mai mult la estimările de "total cost of ownership" (TCO) ale unui proiect, nu doar la costurile pe zi sau pe lună. Totodată, există un număr mare de clienţi care, în special pentru proiectele complexe, caută parteneri de lungă durată, apropiaţi din punct de vedere cultural.

Soluţiile iQuest dezvoltate pentru piaţa internă sunt: Enterprise Resource Planning, Business Intelligence, Customer Relationship Management, Management de documente şi colaborare, E commerce, virtualizarea infrastructurii IT, aplicaţii software pentru platforme mobile şi soluţii customizate. Cea mai cunoscută aplicaţie realizată de iQuest, Trip Journal, a primit premiul din partea Google, în cadrul concursului mondial Android Developer Challenge.

iQuest are sediul central în localitatea Frankfurt am Main din Germania şi deţine trei centre de dezvoltare software, în Cluj-Napoca, Braşov şi Sibiu şi birouri de consultanţă în Bucureşti şi Gšteborg. Echipa iQuest numără în prezent peste 400 de angajaţi şi oferă soluţii şi servicii customizate de software pentru companii din industriile telecomunicaţii, life sciences, servicii financiare, logistică şi media. Partenerii de afaceri ai iQuest sunt din Germania, Elveţia, Scandinavia, Marea Britanie şi România. În 2010 compania iQuest Technologies a realizat o cifră de afaceri de circa 9 mil. euro (37,9 mil. lei) şi un profit net de 1,5 mil. euro (6,48 mil. lei), conform sitelui Ministerului Finanţelor Publice.


Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO