Business Hi-Tech

iStyle şi eMag au vândut câteva sute de iPad 2 - VIDEO

Autor: Ştefan Vrabie

27.06.2011, 00:05 1289

Lansarea oficială în România a tabletei de la Apple iPad 2, carea avut loc vineri 24 iunie la ora 18 în câteva zeci de magazine dinRomânia, a trecut neobservată în condiţiile în care gadgetul sevindea deja pe piaţă încă din aprilie, iar unii clienţi au preferatsă trimită comenzile prin internet.

Vineri la ora 18,00, la magazinul iStyle din Băneasa ShoppingCity - cel mai mare parc comercial din România -, un singur client,o tâ­nără din Olanda, aştepta să cumpere iPad 2.

De vineri până duminică numărul tabletelor iPad 2 vândute atrecut de 170, a precizat pentru ZF Dora Popeneciu, directorgeneral iStyle România, unul dintre cei mai mari reselleri ai Applepe piaţa locală. "Din cele 170 de unităţi, am vândut 40 prinintermediul magazinului online", a spus Popeneciu. Compania aimportat momentan un număr de 1.000 de iPad 2.

La eMag, cel mai mare retailer IT&C local, peste 100 de iPad2 s-au vândut în câteva zeci de minute, a precizat pentru ZF RaduApos­tolescu, vicepreşedinte al eMag. "Am epui­zat peste 100 debucăţi în mai puţin de o oră", a spus Apostolescu, fără a oferialte detalii. "Stocul este foarte limitat deocamdată, spe­răm să serezolve rapid săptămâna viitoare", a adăugat el.

Odată cu intrarea oficială a tabletei pe piaţa din România,respectiv din surse autorizate Apple, preţurile au scăzut şi laretailerii care anterior aveau preţuri mai mari. După miezul nopţiide joi 23 iunie, magazinele locale au început să-şi modificepreţurile pentru iPad 2 sau, după caz, să listeze în premieră acestprodus în ofertă. De exemplu, la eMag, cel mai ieftin iPad (16 GB,conexiune WiFi) costă acum 2.099 lei, faţă de 2.500 de lei înaprilie.

În reţeaua de magazine iStyle preţurile sunt similare. Elevariază de la 2.099 de lei pentru versiunea de bază cu 16 Gb şidoar cone­xiune Wi-Fi până la 3.549 de lei versiunea cu 64 de Gb şiconexiune Wi-Fi şi 3G.

Odată cu primele importuri realizate prin partenerii oficiali aiApple, tableta este disponibilă în premieră şi cu servicii de datede la un operator de telefonie mobilă, Vodafone. Astfel, modeleleiPad cu conexiune 3G vândute de eMag şi iStyle vin cu o cartelă deinternet Vodafone cu trafic gratuit de 500 MB. După ce consumăacest trafic, clienţii pot reîncărca şi alege oricare dintreopţiunile disponibile pentru cartela de internet Vodafone. Vânzareaîm­preu­nă cu cartela prepay Vodafone nu aduce nicio reducere lapreţul tabletei.

Odată cu lansarea oficială a iPad 2 în România, reţeaua iStyleva oferi şi service pentru acest produs.

"Până acum nu aveam voie să facem acest lucru, în conformitatecu cerinţele Apple, care nu ne permite să oferim service pentruprodusele care nu au fost lansate oficial în România", a spusPopeneciu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO