Business Hi-Tech

Iulian Minea, Microsoft România: Vrem să angajăm 200-300 de ingineri pe an în următorii 2 ani

Iulian Minea, Microsoft România: Vrem să angajăm...

Autor: Ştefan Stan

27.10.2015, 15:08 1697

La Microsoft România lucrează 600 de ingineri şi dorim să adăugăm 200-300 de noi joburi pe an în următorii doi ani, a declarat Iulian Minea, FSI Account Manager Microsoft România, la ZF Digital 15.

Ce a mai declarat:

Planurile Microsoft sunt foarte agresive şi sunt axate pe creştere. Acoperim în România toate tehnologiile pe care Microsoft le comercializează. Avem în România toate nivelurile de competiţie cerute în cadrul unui centru de suport.

Noi avem clienţi începând din ţările nordice până în Orientul Mijlociu. Atunci reducerea barierei lingvistice este unul dintre obiectivele noastre. Avem centre de suport în Timişoara, Braşov, Cluj. Ne apropiăm aşa mai mult de locul unde potenţialii candidaţi îşi termină facultăţile, astfel încât provocarea de a îi reloca din Cluj în Bucureşti, care poate determina un refuz al candidatului, să nu mai existe. În plus, investim foarte mult în oamenii noştri, sunt milioane de dolari care se investesc în training anul pentru cei 600 de oameni. Avem un parteneriat cu universităţile. Mi se pare foarte important pentru toată industria să nu aşteptăm ca sistemul de învăţământ să producă acei candidaţi valoroşi, ci să-i şi ajutăm să se dezvolte.

Din perspectiva noastră competitivitatea nu înseamnă numai un anumit nivel al salariilor. Până la urmă este un cumul de factori care duc la creşterea unui centru cum este al nostru.

Avem oameni care vorbesc rusă, germană, franceză, olandeză. Este foarte important, pentru că într-un fel interacţionezi cu cineva din Spania şi altfel interacţionezi cu un olandez. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO