Business Hi-Tech

Iulian Stanciu, CEO al eMAG: “Ce ne doare cel mai tare este lipsa de predictabilitate. Dacă ar fi pus impozitul pe cifra de afaceri eram la revedere”

Iulian Stanciu

Iulian Stanciu

Autor: Adrian Seceleanu

04.11.2017, 02:00 7038

Cea mai mare problemă cu politica fiscală a Guvernului este “lipsa de predictabilitate” care dă peste cap planurile pe termen lung ale companiilor şi îi sperie pe investitori, a declarat Iulian Stanciu - CEO şi acţionar al grupului eMAG şi unul dintre cei mai puternici antreprenori locali.

“Ce ne doare pe noi cel mai tare este lipsa de predictibilitate pentru că ne construim nişte planuri pe termen mai lung - aşa mergem şi noi mai departe şi vorbim cu investitorii. Până la urmă investitorul pe care îl avem a pus 100 de milioane de euro şi ne-a ajutat să creştem de la 100 şi ceva de milioane (de euro - n. red.) la aproape un miliard şi planurile pe care le avem sunt pe termen mai lung iar pentru a construi aceste planuri avem nevoie de niste estimări pe care le facem în spate iar aceste estimări au nevoie de predictibilitate”, a afirmat şeful grupului eMAG.

El a criticat numeroasele schimbări şi “tentative de schimbări” lansate de Guvern. “Anul acesta am văzut foarte multe propuneri care nu s-au realizat. Dacă ar fi pus impozitul pe cifra de afaceri noi eram la revedere, era totul marketplace şi gata, pentru că nu mai puteam să mai vindem nimic”.

Una dintre cele mai mari probleme este însă reprezentată de creşterea peste noapte a costurilor cu programatorii cu aproximativ 10%, măsură care loveştee exact într-unul dintre cele mai performante segmente ale economiei.

“Eu sper că nu vor fi aplicate toate modificările făcute în forrma propusă mai ales partea de impozite la programatori pentru că fie cresc costurile fie scad salariile - una din ele cu 10%, ceea ce mi se pare o greşeală, să dai fix în industria care e contribuitorul cu cea mai dinamică creştere la PIB şi sectorul cu cea mai dinamică creştere globală şi cu o poziţionare bună a României şi să alungi investitorii sau să îi sperii sau să afectezi companiile acestea, asta mi se pare o greşeală mare."

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO