Business Hi-Tech

Japonezii de la Epson au înregistrat un avans de 25% al vânzărilor de imprimante ITS în 2016

Japonezii de la Epson au înregistrat un avans de 25% al...

Autor: Cristina Bellu

11.04.2017, 15:01 58

Epson a raportat pentru 2016 un avans de 25% al vânzărilor pe segmentul imprimantelor din gama ink tank system (ITS), compania ajungând în perioada analizată la 20 de milioane de unităţi vândute la nivel global.

Imprimantele ITS reprezintă aproximativ 40% din totalul imprimantelor Epson cu jet de cerneală vândute în aceeaşi perioadă, conform estimărilor companiei.

Epson a lansat primele modele de imprimante cu alimentare continuă cu cerneală în octombrie 2010, în Indonezia. Ulterior, imprimantele au fost introduse în alte aproximativ 150 de ţări şi regiuni şi au înregistrat, constant, creşteri ale vânzărilor.

În iunie 2016, vânzările cumulate au ajuns la 15 milioane de euro la nivel global, cu o creştere accentuată pe pieţele emergente.

Conform datelor Epson, seria de imprimante ink tank system (ITS) Epson reprezintă aproximativ 10% din piaţa totală de imprimante laser şi cu jet de cerneală din ţările în care Epson are prezenţă (aproximativ 45 de milioane de unităţi în anul fiscal încheiat în martie 2016).

Creşterea înregistrată de această categorie de produs se datorează costurilor de imprimare mai mici, eliminării necesităţii de a schimba cartuşele de cerneală, dar şi volumului mai mic de deşeuri rezultate din utilizarea consumabilelor. 

„Imprimantele cu rezervoare de cerneală de mare capacitate oferă clienţilor posibilitatea de a tipări fără a-şi face griji cu privire la costul cernelii“, a declarat Koichi Kubota, director executiv şi director de operatiuni al Diviziei de Soluţii de Imprimare Epson.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO