Business Hi-Tech

Japonezii de la Panasonic intră pe piaţa de prize şi întrerupătoare din Europa prin România

Japonezii de la Panasonic intră pe piaţa de prize şi...

Autor: Carol Dan

23.06.2015, 12:28 6714

Corporaţia japoneză Panasonic aduce pentru prima dată pe piaţa românească o gamă de material electrice, precum prelungitoare, prize şi întrerupătoare şi vrea ca în trei ani să ajungă pe primul loc  pe piaţă.

Comercializarea acestor produse în România reprezintă şi intrarea japonezilor pe piaţa europană de profil, având în vedere că până acum Panasonic nu vindea astfel de material electrice în nicio ţară europeană.

„Alegerea României pentru lansarea noului segment de produse în Europa s-a realizat ca urmare a preluării de către Panasonic a companiei turceşti VIKO, care deţine în ţara noastră distribuitorul Spot Vision Electric and Lighting, potrivit unui comunicat al companiei japoneze.

Panasonic se va bate pe această piaţă cu companii mari precum Schneider Electric, Eamon sau Siemens.

Panasonic este deja prezent în România cu produse precum camere foto şi video , de îngrijire presonală, telefoane, electrocasnice sau televizoare. Compania comercializează produsele prin intermediul sucursalei din Bucureşti a firmei Panasonic Marketing Europe GmbH Wiesbaden Germania, care anul trecut a avut o cifră de afaceri de 1,1 mil. lei şi pierderi de 0,3 mil. lei, potrivit site-ului Ministerului Finanţelor Publice.

Grupul Panasonic a fost fondat în 1918 şi operează în 468 de unităţi/şi francize şi 94 de companii asociate în întreaga lume.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO