Business Hi-Tech

Jobs, un vizionar nemilos, care controla tot şi nu avea încredere în nimeni

Jobs, un vizionar nemilos, care controla tot şi nu avea încredere în nimeni

Foto AFP

10.10.2011, 00:08 19320

O lume întreagă a plâns moartea lui Steve Jobs, liderul carismatic căruia i se datorează iPhone-ul, iPad-ul, Mac-ul sau cine ştie câte alte produse tehnologice mai stau ascunse în fişierele de la Apple.

Dar dincolo de toate aceste merite, mai există şi o faţă ascunsă: a fost un lider care cerea totul de la cei care lucrau pentru el, era nemilos, nu avea încredere în nimeni, îi testa continuu pe toţi şi nu se lăsa până când lucrurile nu se făceau aşa cum voia el. Tăia în carne vie.

Era un dictator, tuturor le era frică de el, muncea non stop şi acelaşi lucru îl cerea de la toţi apropiaţii lui.

Era miliardar, dar trăia ca un ascet, într-o casă extrem de simplă. Întotdeauna a vrut să lase ceva în urma lui şi de aceea era atât de pretenţios. Ar fi putut ajunge Apple la ceea ce este acum, cu toate produsele de succes lansate în ani de criză, dacă Jobs nu era aşa cum a fost? Şi vizionar, şi tiran?

Începând de astăzi puteţi citi în ZF timp de o săptămână poveşti mai puţin spuse despre Jobs, aşa cum sunt relatate în presa internaţională de business. De asemenea, numărul din această săptămână al revistei Business Magazin vorbeşte despre Jobs dintr-o altă perspectivă. Adrian Seceleanu

Citiţi şi numărul din această săptămână al revistei Business Magazin pentru a vedea cum era Jobs

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO