Business Hi-Tech

Kaspersky, fondatorul celebrului antivirus spune ca anonimatul pe internet trebuie oprit

22.09.2009, 18:05 89

Internetul este o "tara" in care criminalitatea nu mai poate fitinuta sub control de politiile nationale astfel incat reteaua artrebui sa aiba propriul guvern, iar utilizatorii ar trebui sa"intre" pe net doar dupa ce se legitimeaza cu un "act deidentitate", spune Eugene Kaspersky, unul din cei mai importantiexperti internationali in tehnologii de securitate si fondatorulcelui de-al patrulea producator mondial de soft antivirus dinlume.

"Retelele de apa, electricitate, gaze - sunt toate retele incare exista siguranta pentru ca se stie cine este fiecare entitatedin sistem. Si pasapoartele sau permisele de conducere nu pot blocainfractiunile in totalitate, dar cu ajutorul lor o persoana poatefi oprita si identificata, iar criminalitatea este tinuta subcontrol. Acelasi lucru trebuie facut si pe internet. Trebuie sapunem punct anonimatului pe internet", a spus Kaspersky, 45 de ani,in cadrul seminarului "WWW: World Wild West?", organizat de ZFimpreuna cu Kaspersky Labs.

El a fondat in 1997 compania Kaspersky Labs, cu afaceri estimatela 480 mil. $ in acest an.

El sustine ca refuzul utilizatorilor pentru un asemenea sistemse va transforma instantaneu in suport daca infractorii informaticiar provoca o frauda majora in Romania, luand bani de pe cardurile amii de oameni, spre exemplu. "Poate ca lumea nu accepta acum unasemenea sistem de identificare, dar daca in Bucuresti ar apareaprobleme mari din cauza unor infractori online veti vedea casuportul va aparea imediat", crede Kaspersky.

Compania rusa estimeaza vanzari de aproximativ 2,5 mil. euro inacest an pe piata locala.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO