Kaspersky Lab: Nu mai sunt atât de multe companii care nu au o soluţie antivirus. Cererea pentru soluţii complexe de securitate este în creştere

20 sep 2017 Autor: Ioana Nita

Atacurile cibernetice din ultima perioadă şi pagubele produse de acestea au dus la creşterea cererii pentru soluţii de securitate IT complexe, în condiţiile în care firmele din România au conştientizat pericolele din mediul digital la un alt nivel, astfel că şi-au îndreptat atenţia inclusiv către servicii de securitate cibernetică, potrivit reprezentanţilor locali ai Kaspersky Lab, unul dintre cei mai mari furnizori de soluţii de securitate IT la nivel mondial. „În zona de B2B au apărut două categorii - soluţiile de tip end point, soluţii mai complexe de antivirus, şi zona de servicii de securitate cibernetică - produse de tip intelligence report, fraud detection (pentru zona financiar-bancară). Am observat o creştere pentru acest tip de servicii de securitate IT şi avem deja proiecte pilot vândute în regiune. Pe lângă efectele nocive, atacurile cibernetice din ultima perioadă au dus la o conştientizare mai mare a pericolelor decât în mod obiş­nuit”, a declarat pentru ZF Bog­dan Pismicenco, channel manager în cadrul Kaspersky Lab pentru România, Bulgaria şi Republica Moldova. Astfel, companiile locale s-au orientat către soluţii de securitate cibernetică complexe, complementare soluţiei clasice de antivirus şi specifice pe domeniul în care activează companiile respective.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 20.09.2017

 
Cuvinte cheie:
crestere
, solutii
, securitate
, kaspersky
, cerere
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide