ZF 24

Kaspersky: Sistemul de operare Android, noul Windows al hackerilor

Kaspersky: Sistemul de operare Android, noul Windows al...

Autor: Ioana Nita

17.12.2013, 00:06 495
Google Android, care este cel mai utilizat sistem de operare pentru smartphone-uri şi tablete inclusiv pe piaţa din România, a devenit acum ţinta atacurilor cibernetice, după ce înainte acestea vizau sistemele de operare pentru PC-uri cu Windows, potrivit studiilor efectuate de Kaspersky Lab, producătorul rus de soluţii de securitate pentru calculatoare.
 
„Android este pentru piaţa de telefoane mobile ceea ce Windows a fost şi este pentru piaţa de PC-uri. Este un sistem de operare care funţionează atât pe dispozitive performante, cât şi pe dispozitive mai slabe. Motivul pentru care malware-ul pentru telefoane mobile nu a fost atât de dezvoltat în anii precendenţi era reprezentat de faptul că piaţa de sisteme de operare mobile era foarte fragmentată. Vorbeam de iOS, de An­droid, de Windows Mobile, de Symbian. Nu exista un singur sistem de operare care să fie adoptat de majoritatea utilizatorilor“, a explicat Ştefan Tănase, Senior Security Researcher în cadrul Kaspersky Lab.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO