Business Hi-Tech

KLM introduce plata zborurilor prin Facebook şi Twitter

KLM introduce plata zborurilor prin Facebook şi Twitter

Autor: Liviu Iancu

12.02.2014, 17:09 569

"Pasagerii KLM pot să îşi rezerve biletul, să şi-l schimbe, să îşi rezerve locul în avion sau să opteze pentru bagaj suplimentar, plătind pentru toate acestea prin reţelele sociale Facebook şi Twitter. Până acum, clienţii care făceau solicitări de călătorii prin Social Media puteau plăti pentru biletele de avion selecţionate doar prin telefon", potrivit unui comunicat al KLM, care arată că este prima companie aeriană care introduce un astfel de sistem.

KLM, prin pagina sa de Facebook globală, trimite un link clientului printr-un mesaj privat pe Facebook sau Twitter. Apoi, acesta îşi poate alege metoda de plată pentru a completa tranzacţia. Agentul Social Media KLM responsabil primeşte un mesaj prin care este informat că plata a fost efectuată, iar clientul primeşte o confirmare a plăţii.

Compania oferă asistenţă permanentă pe Twitter si Facebook, urmând ca acest serviciu să se extindă şi să includă şi Google+.

"Cei 130 de agenţi Social Media KLM răspund la aproximativ 35.000 de întrebări pe Facebook şi Twitter în fiecare săptămână. Numărul de fani ai paginii de Facebook KLM depăşeşte 5 milioane, făcând astfel din KLM compania aeriană cu cei mai mulţi fani din lume", se mai arată în comunicatul companiei.

KLM operează trei curse zilnice Bucureşti-Amsterdam, pe care a transportat în 2012 aproximativ 260.000 de pasageri, cu 16% mai mult faţă de anul precedent.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO