Business Hi-Tech

Laudan, Deutsche Telekom: împărţirea spectrului în mai multe bucăţi va compromite eficienţa utilizării lui

Laudan, Deutsche Telekom: împărţirea spectrului în mai multe bucăţi va compromite eficienţa utilizării lui

Autor: Adrian Seceleanu

13.03.2012, 22:09 421

Licenţele de telefonie mobilă ar trebui să aibă o durată minimă de 15 ani iar spectrul să nu fie "spart" în multe bucăţi pentru că astfel s-ar compromite eficienţa utilizării acestuia de către operatori, a declarat Karl-Heinz Laudan, vicepreşedinte Spectrum Policy, Public & Regulatory Affairs la Deutsche Telekom, în cadrul unei conferinţe organizate la Bucureşti de o asociaţie a Cosmote, Orange şi Vodafone. Deutsche Telekom controlează indirect în România companiile Cosmote, Romtelecom, Zapp şi Germanos.

"Dacă împărţiţi spectrul radio în mai multe bucăţi nu va exista eficienţă în utilizarea lui", a spus Laudan.

România - prin autoritatea de reglementare în telecom (ANCOM) - va publica miercuri prima variantă a caietului de sarcini pentru cea mai mare licitaţie de spectru radio din istorie, care va stabili ce operatori vor oferi servicii de comunicaţii mobile până în anul 2029.

El a adăugat că arbitrul telecom ar trebui să nu impună obligaţii operatorilor dar să permită roamingul naţional. În ceea ce priveşte tarifele pentru licenţe, el a adăugat că acestea nu ar trebui să fie "excesive" pentru a permite investiţiile operatorilor în reţele.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO