Business Hi-Tech

Lenovo şi NEC se unesc pentru a pune bazele celui mai mare producător de PC-uri din Japonia

Autor: Adrian Voicu

27.01.2011, 13:44 39

NEC şi producătorul chinezLenovo au anunţat joi că îşi vor uni forţele învederea creării celui mai mare producător de calculatoare personaledin Japonie, informează Associated Press.

În prezent, NEC reprezintă o cincime din cotade piaţă a PC-urilor din Japonia în timp ce Lenovo este al patruleaproducător de PC-uri din lume, având o cotă de piaţă de 5%.

Noua companie, NEC Lenovo Group Japan, va fideţinută în proporţie de 51% de Lenovo şi de 49% de NEC. Deasemenea, NEC va primi din partea Lenovo acţiuni în valoare de 175milioane dolari.

Hideyo Takasu, preşedintele NECPersonal Products, va deveni CEO al noii companii în timpce preşedintele Lenovo Japan, RoderickLappin, va ocupa funcţia de preşedinte executiv în cadrulproducătorului.

Anunţul vine după ce NEC a raportat pentrutrimestrul octombrie-decembrie o pierdere de 323 milioane dolari,de două ori mai mare decât cea înregistrată în aceeaşi perioadă aanului anterior.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO