Business Hi-Tech

Licenţa de telefonie mobilă din Ungaria, câştigată de un grup de firme de stat

Licenţa de telefonie mobilă din Ungaria, câştigată de un grup de firme de stat

Foto: Shutterstock

Autor: Adrian Stefan Seceleanu

31.01.2012, 17:58 430

Autoritatea de reglementare în media şi comunicaţii de la Budapesta a acordat unui consorţiu format din companii de stat o licenţă de telefonie mobilă, a patra de pe piaţă, extinzând astfel influenţa Guvernului într-o nouă industrie cheie, scrie Bloomberg.

Grupul guvernamental format din Magyar Posta - compania naţională de poştă, Magyar Villamosmuvek - cel mai mare jucător de pe piaţa de energie şi MFB Invest - o bancă de dezvoltare deţinută de stat au oferit 45 de milioane de dolari pentru licenţa în banda de frecvenţă de 900 MHz. Grupul guvernamental a mai obţinut şi dreptul de utiliza blocuri din benzile de frecvenţă de 1.800 şi 2.100 MHz.

Pe de altă parte, subsidiarele multinaţionalelor Deutsche Telekom, Telenor şi Vodafone au câştigat şi ele frecvenţe suplimentare.

În competiţia pentru licenţa de telefonie mobilă a fost şi compania românească RCS&RDS, care a fost exclusă din competiţie la începutul acestei luni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO