Business Hi-Tech

Licitaţia de la ANCOM îl aduce pentru prima oară în prim plan pe Ioan Bendei, omul din umbră de la RCS&RDS

Licitaţia de la ANCOM îl aduce pentru prima oară în prim plan pe Ioan Bendei, omul din umbră de la RCS&RDS

Autor: Adrian Seceleanu

10.09.2012, 10:39 9754

Cea mai mare licitaţie telecom din istoria României - la care se va hotârî cum va arăta piaţa locală de comunicaţii mobile până în anul 2029, l-a adus în prim plan pe unul dintre cei mai discreţi manageri din industria locală de profil - Ioan Bendei, un apropiat al lui Zoltan Teszari şi unul dintre oamenii cheie din echipa de top management a RCS&RDS, cel mai mare furnizor de servicii TV şi internet fix din România.

Ioan Bendei, cu care nu exista până în prezent nicio fotografie - a venit în această dimineaţă la sediul ANCOM ca membru al echipei care participă la licitaţie din partea RCS&RDS, fiind astfel fotografiat în premieră. El a venit la licitaţie separat de restul echipei, într-un SUV Volvo XC90 cu care, în alte ocazii, a fost văzut Alexandru Oprea, directorul general al RCS&RDS.

Participarea lui Ioan Bendei la licitaţia de la ANCOM arată cât de importantă este această licitaţie pentru RCS&RDS: operatorul îşi joacă şansa de a obţine frecvenţe radio care să îi permită să atace piaţa la fel de eficient ca rivalii mai mari de la Cosmote, Orange şi Vodafone. Două dintre frecvenţele pentruc are RCS&RDS se va lupta sunt cele în 900 MHz şi 800 MHz.

Potrivit datelor publicate de RCS&RDS în prospectul de emisiune realizat în anul 2007 înaintea tentativei de listare de la Bursa din Londra, Ioan Bendei este membru executiv al boardului RCS&RDS din 1996, el fiind implicat în industria de cablu TV din Romania din 1992, la companiile TVS Holding Braşov şi Eurocable Oradea.

"În ambele poziţii el a colaborat îndeaproape cu Zoltan Teszari", conform datelor din prospectul de emisiune al RCS&RDS. Bendei a lucrat înainte de 1992 ca tehnician la uzina Roman Braşov, la acea dată cel mai mare producător de camioane din România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO