Business Hi-Tech

Licitaţia prin care Primăria Capitalei a început să caute în vinerea de dinaintea Crăciunului o strategie smart city, suspendată de o contestaţie a KPMG

Licitaţia prin care Primăria Capitalei a început să...

Autor: Adrian Seceleanu

29.01.2018, 09:53 920

Licitaţia prin care Primăria Capitalei a început să caute, în data de 22 decembrie 2017, înainte de Crăciun, companii care să îi furnizeze o strategie pentru dezvoltarea unui oraş inteligent (“smart city”), a fost suspendată în data de 26 ianuarie după o contestaţie depusă în ziua precedentă de compania de consultanţă şi audit KPMG, conform datelor din platforma e-licitaţie şi a portalului operat de Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC).

KPMG a solicitat, prin intermediul contestaţiei, prelungirea perioadei de depunere a ofertelor cu 6 zile şi reformularea unor cerinţe din caietul de sarcini privind experienţa unora dintre specialiştii care trebuie să fie parte a echipei.

ZF a adus anterior în atenţie licitaţia organizată de Primăria Capitalei, cu o valoare estimată de 580.000 de lei fără TVA. “Competiţia” a fost lansată vineri, 22 decembrie 2017, înainte de Crăciun, şi avea iniţial termen de de¬punere a ofertelor data de 11 ianuarie, orele 15:00, pe care Primăria Capitalei a refuzat anterior să îl prelungească.

În data de 17 ianuarie însă, PMB a decis să prelungească termenul până la care aşteaptă o depunere a ofertelor pentru 26 ianuarie, după ce licitaţia fost suspendată timp de 24 de ore, între 16 şi 17 ianuarie, conform datelor din platforma de licitaţii publice.

Câştigătorul licitaţiei va trebui să dezvolte o strategie smart city pentru Bucureşti pentru perioada 2018-2025 „care trebuie să răspundă problemelor reale ale municipiului Bucureşti şi să ghideze autoritatea contractantă în proiectele pe care le va adopta ulterior”. Documentul trebuie să includă „o analiză a situaţiei actuale a municipiului Bucureşti şi a zonei limitrofe acestuia şi expunerea deficienţelor şi a problemelor cu care se confruntă conceptul smart city Bucureşti; furnizarea unui pachet de proiecte etapizate, prioritare şi eficiente care să răspundă necesităţilor specifice”.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO