Business Hi-Tech

Lidia Solomon a plecat de la Vodafone pentru o poziţie de manager regional la Honeywell

Lidia Solomon

Lidia Solomon

Autor: Ioana Nita, Adrian Seceleanu

07.08.2014, 00:03 4612
Lidia Solomon, care ocupa func­ţia de senior manager corporate com­munications la Vodafone Ro­mânia, al doilea jucător de pe piaţa locală de telecom, a plecat după 13 ani din companie pentru a prelua o poziţie de manager în cadrul gru­pului american industrial Honey­well.

Potrivit unor surse de pe piaţa de telecom, Lidia So­lo­mon a părăsit Vodafone pentru a prelua o poziţie de management la nivel internaţional pe segmentul de marketing în cadrul Honey­well România. 

Con­tac­tată de ZF, Lidia Solomon a precizat doar că este vorba de „un rol interna­ţional de marketing communication într-o altă industrie decât telecom“, fără a preciza despre ce companie este vorba.

Lidia Solomon s-a alăturat echipei Vodafone din anul 2001, iar de atunci a avut mai multe roluri în companie, fiind responsabilă cu zonele de comunicare cu media, comunicare internă, brand şi marketing PR şi responsabilitate socială corporativă (CSR). În 2003, Solo­mon a fost numită în funcţia de director de relaţii publice în cadrul Connex, fiind implicată şi în campania de redenumire a operatorului din Con­nex în Voda­fone. Apoi, din 2007 ea a ocupat poziţia de director de comunicare în cadrul Vodafone şi a fost ulterior şi membru în board-ul Fundaţiei Voda­fone Româ­nia. Înainte de colaborarea cu Vodafone, Solomon a lucrat aproape 4 ani la HBO România pe poziţia de „PR Officer“.

Vodafone România va anunţa noul director de comunicare în perioada imediat următoare.

Grupul american Honeywell deţine în România două fabrici - Honeywell Life Safety la Lugoj, unde produce sisteme de detectoare de foc şi de fum, şi Honeywell Turbo Technologies din Bucureşti, unde se produc turbosuflante pentru motoare diesel şi pentru motoare pe benzină. De asemenea, americanii de la Honeywell mai au pe plan local şi o divizie pentru soluţii de automatizare şi control. În total, Honeywell are pe plan local circa 2.200 de angajaţi, iar la nivel global aproximativ 130.000 de salariaţi în 100 de ţări.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO