Business Hi-Tech

Liudmila Climoc, Adela Guedon şi Yves Martin, administratori ai Orange Money până în 2021. Cristina Cosniceru a demisionat începând cu 20 iunie din funcţia de administrator

Cristina Cosniceru. Sursa foto: LinkedIn

Cristina Cosniceru. Sursa foto: LinkedIn

Autor: Adrian Seceleanu

09.08.2017, 09:00 925

Liudmila Climoc - CEO al Orange România, Adela Guedon - directorul financiar şi Yves Martin - directorul de marketing al operatorului de telefonie mobilă vor fi administratori până în 2021 ai Orange Money, compania înfiinţată liderul pieţei locale de telefonie mobilă pentru a gestiona furnizarea de servicii de plăţi şi de transfer de bani de pe telefonul mobil, conform unei decizii a adunării acţionarilor, publicate în Monitorul Oficial.
“Adunarea generală a asociaţilor Orange Money - S.R.L. numeşte următoarele persoane în funcţia de administrator al Orange Money - S.R.L. pentru un mandat de 4 (patru) ani, de la data de 20 iunie 2017 şi până la data de 20 iunie 2021: Liudmila Climoc, Adela-Irinel Guedon,
Yves Denis Jacques Martin”.

Numirile intervin în contextul în care cei trei au primit undă verde de la BNR pentru a ocupa aceste poziţii. “În data de 30 mai 2017, Banca Naţională a României a aprobat candidaturile persoanelor nominalizate pentru funcţia de administratori ai Societăţii pentru dna Liudmila Climoc, dna Guedon Adela-Irinel şi dl Yves Denis Jacques Martin, conform prevederilor Legii nr. 127/2011 privind activitatea de emitere de monedă electronică şi ale Regulamentului Băncii Naţionale a României nr. 8/2011 privind instituţiile emitente de monedă electronică”.

Cel de-al patrulea administrator al companiei este Laurent Jacques Paillassot, care este CEO al Orange Spania.

Documentul menţionează şi că unul dintre administratori, Cristina-Oltea Cosniceru, şi-a înaintat demisia, locul devenind vacant începând cu data de 20 iunie a acestui an. “Se ia act de demisia doamnei Cristina-Oltea Cosniceru din funcţia de administrator al Orange Money - S.R.L.

Adunarea generala a asociaţilor Orange Money - S.R.L. ia la cunoştinţă că în urma demisiei Dnei Cristina-Oltea Cosniceru din funcţia de administrator al Orange Money - S.R.L., există un loc vacant în Consiliul de Administraţie al Orange Money - S.R.L. începând cu data de 20 iunie 2017”, potrivit sursei citate. Cristina Cosniceru ocupa şi poziţia de CEO al Orange Money din ianuarie 2015, conform datelor de pe reţeaua de socializare LinkedIn.
Orange Money a înregistrat în anul 2016 o pierdere netă de 3,98 mil. lei şi o cifră de afaceri de 2.111 lei, conform datelor raportate de firmă la Ministerul Finanţelor Publice.

Numărul mediu de angajaţi al companiei a fost de 14, potrivit sursei menţionate. Orange a lansat în noiembrie 2016 serviciul Orange Money, prin intermediul căruia utilizatorii pot plăti facturi de utilităţi, reîncărca opţiuni pentru cartele preplătite de telefonie mobilă şi pot primi şi transfera bani.

Prin această lansare Orange a intrat în competiţie cu Vodafone, al doilea jucător de pe piaţa locală de telefonie mobilă, care este prezent pe piaţă cu serviciul de plăţi şi transfer de bani de pe mobil M-Pesa din primăvara anului 2014. Şi grupul Telekom România şi-a anunţat intenţia de a intra pe acest segment de piaţă în 2017.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO