Business Hi-Tech

Liviu Drăgan, ANIS: Statul este atât de corupt încât companiilor de soft le este lehamite de licitaţiile publice

 Liviu Drăgan, ANIS: Statul este atât de coruopt încât companiilor de soft şi servicii le este lehamite de licitaţiile publice

Autor: Magraon Andreea

01.03.2011, 14:33 208

Liviu Drăgan, membru în board-ul Asociaţiei patronale desoftware şi servicii (ANIS), susţine că statul este "atât de coruptşi de mojic" în ceea ce priveşte licitaţiile publice, încâtcompaniilor membre ale ANIS le este "lehamite de proiectele dinsectorul public".

"Companiile nu se pot califica la caietele de sarcini redactatespecial pentru anumite firme. Este un joc al banilor care mergdintr-un buzunar în altul", a declarat Drăgan în cadrul uneiconferinţe a ANIS. El a predat săptămâna trecută presedinţiaAsociaţiei lui Stefan Cojan, fost preşedinte al Oracle România.

Pe de altă parte, Drăgan susţine că nu există la nivelulGuvernului un interes în crearea unei strategii naţionale cuprivire la licitaţiile publice. "Realizarea unei astfel destrategii însemnă tăierea independenţei instituţiilor publice încheltuirea banilor", spune Drăgan.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO