Business Hi-Tech

Lucian Peticilă, Allview: Estimăm o creştere de 10% a cifrei de afaceri

Lucian Peticilă, Director General, Allview

Lucian Peticilă, Director General, Allview

Autor: Cristina Bellu

16.05.2016, 13:44 444

Allview a înregistrat vânzări cumulate de un million de unităţi de dispozitive mobile de la intrarea pe acest segment de piata, a declarat la ZF Mobilio'16, Lucian Peticilă, Director General, Allview. Anul acesta compania estimeaza o crestere a cifrei de afaceri de peste 10%, fata de aproximativ 2-3% anul trecut.

Dezvoltarea produselor este foarte relaţionată cu piaţa de tehnologie.

Pentru piaţa europeană am creaat un business separat. Am deschis un office în Polonia. Este destul de dificil de activat pe piaţa externă, fiind o piaţă mult mai matură, dar încercăm să ne dezvoltăm pentru a ne fi mai uşor în afacere. Anul trecut un procent de  12%-15% din cifra de afaceri a fost realizat din piaţa externă.

Dacă vorbim de evoluţia pieţei de tablete din România putem să spunem că pe segmentul 7-8 inch se înregistrează o creştere comparativ cu anul anterior, iar pentru segmentul 10 inch se înregistrează o scădere.

Odată cu creşterea ecranului la smartphone în mod clar tendinţa va fi spre acest tip de terminal.

În ţările din est tendinţa este de creştere, la fel ca şi la noi. Diferenţiat, în Polonia se vând mai multe smartphone-uri, iar în ţările din est se vând şi tablete. Polonia este o piaţă de peste două ori mai mare decât piaţa din România.

În următorii cinci ani vom dezvolta piaţa de smartphone şi de tablete şi vrem să ne apropiem cât mai mult de zona de business. Analizăm noi tehnologii din zona IoT (Internet of Things), deja lucrăm la nişte soluţii în acest sens.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO