Business Hi-Tech

Măcel pe bursă pentru companiile de tehnologie: Facebook, Amazon, Apple, Netflix şi Alphabet sunt într-un declin masiv şi înregistrează scăderi de peste 20% de la maximul record

Măcel pe bursă pentru companiile de tehnologie:...

Autor: Alex Ciutacu

20.11.2018, 11:44 3748

Acţiunile FAANG – Facebook, Amazon, Apple, Netflix şi Alphabet, compania-mamă a Google – au scăzut constant în ultimele săptămâni, pe fondul unor rezultate trimestriale dezamăgitoare din perspectiva investitorilor şi a unor estimări sumbre pentru anul următor, potrivit CNBC.

Facebook a primit cea mai dură lovitură în timpul acestor vânzări masive din piaţă, acţiunile companiei ajungând la un nou minim record pentru anul acesta pe fondul publicităţii negative care planează în jurul companiei lui Mark Zuckerberg, de când platforma a fost asociată cu manipularea alegerilor prezidenţiale din SUA din 2016. Per total, cele cinci companii au pierdut aproape 1.000 miliarde de doalri de la maximul ultimelor 52 de săptămâni.

Acţiunile Amazon au continuat să scadă încă de când oficialii companiei au prezentat perspectivele pentru T4 în data de 25 octombrie, perspective cu care investitorii nu au fost mulţumiţi. Acţiunile Apple au scăzut după ce publicaţia Wall Street Journal a redus estimările de vânzări pentru modelele iPhone XR, XS şi XS Max. În acelaşi timp, acţiunile Netflix şi Alphabet au continuat o scădere constantă alături de celelalte companii din FAANG.

Astfel, marţi la ora 11.45, înainte de deschiderea şedinţei acţiunile Facebook erau în scădere cu 1,5%, după ce au închis şedinţa de tranzacţionare de luni pe o scădere de aproape 6%, la 131,5 dolari per acţiune. Acţiunile gigantului Amazon sunt în scădere cu 2% înainte de deschiderea pieţei, după ce şedinţa de luni a dus preţul acţiunilor la 1.512 dolari per acţiune, după o scădere de 5%.

Apple a închis şedinţa de tranzacţionare de luni pe o scădere de aproape 4%, preţul acţiunilor fiind de 185,9 dolari per acţiune, în timp ce Netflix a închis la 270,6 dolari, cu o scădere de 5,5%, iar Alphabet a închis şedinţa la 1.027 dolari, după o scădere de 3,8%.

Pe Wall Stret, aşa-numitele acţiuni FAANG au închis şedinţa de luni în teritoriu de bear market (n.red: scăderi de peste 20% de la maximul la 52 de săptămâni). Aceste companii au scăzut deja constant în ultimele şase săptămâni, conduse de dezamăgirea investitorilor şi de perspectivele limitate de creştere pentru începutul anului următor, încât toate aceste cinci companii au anunţat că vor derula investiţii masive în conţinut şi în tehnologie.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO