Business Hi-Tech

Malacopol: Pretul de achizitie pe abonatul TV a scazut de trei ori

19.08.2009, 18:25 109

Digital Cable Systems (DCS), unul dintre cei mai mari operatori telecom locali, controlat de fondul AIG Capital Partners, a cumparat in acest an operatori de cablu TV la preturi sub 100 de euro pe abonat, de trei ori mai putin decat nivelul inregistrat in urma cu cativa ani.

"Am cumparat in acest an retele la preturi foarte mici - costul platit pe abonat a scazut sub 100 de euro, fata de 250-300 de euro in trecut. Tranzactiile in sine nu au fost mari ca valoare, dar am setat pe piata preturi de achizitie de cateva ori mai mici decat in anii trecuti, ceea ce eu cred ca este foarte important", a declarat pentru ZF Dinu Malacopol, directorul general al DCS.

DCS, companie cu 200.000 de clienti pe cablu TV (CATV) si internet si venituri de 25 mil. euro anul trecut, are drept obiectiv sa-si majoreze numarul de utilizatori in special prin achizitia furnizorilor mici CATV.

La finele anului trecut 517 operatori mici de cablu TV aveau aproximativ un milion de clienti, diferenta de 2,5 milioane fiind controlata de cei mai mari operatori - RCS si UPC. "Eu cred ca vor fi multe oportunitati de vanzare. Multi jucatori sunt in mod inevitabil expusi in momentul in care nu se dezvolta."  

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO