Business Hi-Tech

Managerii şi salariaţii RCS&RDS vor putea cumpăra acţiuni la preţ redus

Alexandru Oprea, preşedintele CA al RCS&RDS

Autor: Adrian Dumitrache

16.06.2011, 23:52 1357

Compania românească RCS& RDS, unul dintre cei mai marifurnizori de servicii telecom de pe piaţă, le va vinde anualşefilor şi unor salariaţi sau reprezentanţi ai firmelor din grupacţiuni la un preţ preferenţial, reprezentând cel mult 1% dinacţiunile societăţii şi/sau de la alte firme, dacă sunt îndeplinitecriteriile stabilite pe baza planului de afaceri.

"Se aprobă acordarea unor avantaje sub forma dreptului de stockoptions plan către anumiţi salariaţi, categorii de salariaţi,directori, reprezentanţi sau administratori ai societăţilor dingrupul RCS&RDS, în vederea stimulării managementului şi aangaja­ţilor-cheie, prin distribuirea de acţiuni la preţpreferenţial, dacă sunt îndeplinite criteriile de performanţăstabilite pe baza planului de afaceri şi indicatorilortehnico-economici generali, urmând să fie afectat un număr deacţiuni corespunzător procentului de cel mult 1% anual dinacţiunile societăţii şi/sau din capitalul social al unor societăţiale grupului RCS&RDS, inclusiv acţiuni proprii deţinute saucare urmează să fie dobândite de societate în vederea alocăriiacestora conform planului", se precizează în prima ho­tărâreadoptată la şedinţa extraordinară a ac­ţionarilor RCS&RDS din26 mai.

Toto­dat­ă, acţionarii operatorului, controlat indirect de cătreomul de afaceri Zoltan Teszari, au aprobat dobândireaacţiunilor/părţilor so­ciale de către RCS&RDS din capitalulsocial al altor societăţi din grupul RCS&RDS şi/sau dobândireade acţiuni proprii în vederea alocării către beneficiarii dreptuluide stock options plan.

Consiliul de adminis­traţie şi Zoltan Teszari, reprezentantulac­ţio­narilor, vor stabili persoanele/posturile din managementulRCS&RDS care pot beneficia de dreptul la stock options plan, înaceastă categorie fiind incluşi preşedintele şi anumiţi membri aiCA, anumiţi directori/ manageri/şefi de departamente sau aistructurilor organizatorice teritoriale, precum şi anumiţiangajaţi-cheie ai societăţilor grupului RCS&RDS, potrivitaprecierii CA.

Sistemul stock options plan va fi administrat de Zoltan Teszarişi alţi doi membri ai CA, care vor fi desemnaţi de către CAîmpreună cu Zoltan Teszari, se menţionează în document.

Potrivit hotărârilor acţionarilor, toţi membrii CA au fostrealeşi în funcţie pentru o durată a mandatului de patru ani de ladata adoptării hotărârii adunării generale ordinare.

De asemenea, acţionarii au aprobat ca preşedintele CA alRCS&RDS Alexandru Oprea să primească o remuneraţie netă lunarăde 20.000 de lei (4.789 euro).

Vicepreşedinţii Consiliului de Administraţie Serghei Bulgac şiNiculae Pleşa vor fi remuneraţi cu o sumă netă lunară de câte15.000 lei (3.592 euro).

În cazul administratorilor Ioan Bendei şi Mihai Dinei,acţionarii au stabilit o remuneraţie netă lunară de câte 10.000 lei(2.394 euro), iar pentru Michael Muellner şi Marius-Cătălin Varzarucâte 3.000 de lei (718 euro).

"Totodată, se aprobă ca orice alte beneficii să poată fiacordate membrilor consiliului de administraţie potrivithotărârilor adoptate de adunarea generală", se mai spune îndocument.

De la un profit net de 50 mil. euro în 2009 la pierderiîn 2010

RCS&RDS a încheiat anul trecut pe pierdere după ce în 2009 aconsemnat un câştig net de 211,83 milioane de lei, potrivitsituaţiilor financiare aprobate de acţionari la finele luniimai.

Compania nu precizează în documentul publicat în MonitorulOficial şi la cât se ridică pierderile. "Se aprobă ca pierdereaînregistrată potrivit situaţiilor financiare să fie acoperită înanii ulteriori. Se aprobă amânarea discutării bugetului de veniturişi cheltuieli pentru anul 2011", potrivit datelor publicate deoperator.

Compania şi-a mărit veniturile cu 4,5% în primele nouă luni din2010, potrivit unui raport al agenţiei de rating S&P, deci arputea închide anul 2010 cu afaceri de 746 mil. $ (563,4 mil. euro)dacă şi-a menţinut rata de creştere şi în ultimul trimestru. În2009 compania a avut venituri de 714 mil. $ şi un profitoperaţional (EBITDA) de 275,3 mil. $, conform S&P. Dateleraportate la Ministerul Finanţelor pe 2009 indică un profit net de50 mil. euro şi afaceri de 391 mil. euro.

Cu o reţea care acoperă peste 200 de oraşe, RCS&RDS esteunul dintre cei mai importanţi jucători pe piaţa serviciilor deteleviziune prin cablu şi prin satelit, telefonie fixă şimobilă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO