Business Hi-Tech

Managerul care a adus Ericsson un contract cu Romtelecom de milioane de euro a fost avansat

03.05.2010, 23:07 491

Maurizio de Dominicis, 55 de ani, managerul in mandatul caruiaEricsson a castigat cel mai mare contract de externalizare de pepiata locala de comunicatii, a preluat de la inceputul anuluisupervizarea operatiunilor companiei suedeze in regiunea Balcanilorde Nord si a fost numit si Country Manager pentru EricssonBulgaria. Potrivit datelor publicate de companie in MonitorulOficial, De Dominicis si-a incheiat mandatul din Romania pe 15ianuarie.

Dupa mai multe luni de negocieri, Romtelecom - unul dintre ceimai mari operatori de comunicatii de pe piata - a semnat la fineleanului trecut cu Ericsson un contract de externalizare a unoroperatiuni cu o durata de cinci ani, care a presupus si transferulunui numar de 400 de angajati. Potrivit estimarilor ZF, contractuldintre Romtelecom si Ericsson are o valoare de peste 10 mil.euro.

Acesta este momentan cel mai mare contract de externalizare aunor operatiuni semnat pe piata locala de catre un operatortelecom. Orange, numarul unu pe piata locala detelecom, a semnat,de asemenea, in 2009 un contract de externalizare insa acesta avizat doar call-center-ul pentru clientii rezidentiali si a inclustransferul unui numar mult mai mic de angajati. Orange nu a oferitalte detalii despre contract.

Maurizio de Dominicis a venit in Romania in 2007 din Grecia,unde fusese directorul diviziei care se ocupa de relatia cuactionarul majoritar al Romtelecom - grupul elen OTE. In mandaulsau, Ericsson a continuat sa-si extinda si activitatea de furnizorde servicii pentru clienti internationali ai celui mai mareproducator de echipamente telecom din lume.

Anul trecut, inainte de semnarea contractului cu Romtelecom,Ericsson avea peste 500 de angajati dintre care 400 lucrau incentrul de servicii.

Dupa plecarea lui De Dominicis, functia de director de tara alEricsson Romania a fost preluata de Michele Gressani, 43 de ani,care lucreaza din 2006 in Romania si de 14 ani in grup, au precizatpentru ZF reprezentantii companiei.

"Michele Gressani a fost numit in functia de Country Managerpentru Ericsson Romania. Din noua sa pozitie, obiectivul luiGressani este sa consolideze rolul Ericsson ca partener strategicpentru dezvoltarea pietei locale de telecomunicatii. In cei 14 deani petrecuti in Ericsson, Michele Gressani s-a implicatindeaproape in diferite proiecte de implementare de retea inItalia, Spania si Turcia", au spus reprezentantii EricssonRomania.

Potrivit datelor ZF, noul director general al Ericsson Romania afost managerul care a raspuns de relatia cu Romtelecom in cadrulcompaniei. Oficialii Ericsson au precizat doar ca Michele Gressani"face parte din 2006 din echipa Ericsson Romania si a supervizatrelatiile comerciale ale companiei cu unul dintre cei maiimportanti clienti locali ai sai".

In 2008, Ericsson a inregistrat in Romania afaceri de 114milioane de euro si un profit net de 18 milioane de euro, potrivitdatelor publicate de companie pe pagina web a MinisteruluiFinantelor.

Ericsson a obtinut anul trecut la nivel global venituri de 27,1mld. dolari. Compania are peste 80.000 de angajati.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO