Business Hi-Tech

Mănoiu, Irewind: Discutăm o investiţie de 4 mil. euro

Bogdan Mănoiu

Bogdan Mănoiu

Autor: Adrian Seceleanu

17.04.2014, 00:06 504
Compania elveţiană Irewind - în care pachetul majoritar de acţiuni este deţinut de acţionari români, şi care a realizat un sistem automatizat prin care, spre exemplu, cei care schiază sau participă la curse de maraton sunt filmaţi de camere speciale, iar la final primesc direct pe smartphone un clip gata editat care rezumă evoluţia lor - este în discuţii cu investitori pentru o finan­ţa­re de 4 mil. euro, care ar evalua firma la 10,8 mil. euro, a declarat într-o conferinţă  Bogdan Mănoiu, fondatorul proiectului, şi cel care deţine 45% din acţiuni.
 
„Suntem în plină rundă de fi­nanţare - luăm 4 milioane de euro de la nişte nume sonore din industrie. Cea mai recentă evaluare a companiei este de 10,8 mil. euro, iar finanţarea o va confirma“, a declarat Mă­noiu, fără a oferi alte detalii.
 
Ideea Irewind a pornit de la o dorinţă personală, de a se filma când schiază pentru a le arăta apoi copiilor săi înregistrările, a povestit Mănoiu.
 
El a format o echipă de oameni cu cunoştinţe tehnice, alături de care a demarat proiectul Irewind, care a fost sprijinit de compania de telefonie mobilă Orange, de Mircea Tudor - proprietarul companiei româneşti MB Telecom şi de primăria din Predeal.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO